понедељак, 20. мај 2024.
sren
Početna / Psihološka pomoć / Radionica sa ženama o značaju asertivnosti i samopouzdanja za održavanje reproduktivnog zdravlja
IMG-20161103-WA0044|IMG-20161103-WA0034

Radionica sa ženama o značaju asertivnosti i samopouzdanja za održavanje reproduktivnog zdravlja

U okviru projekta “Podrška majkama i deci u centrima za azil i Beogradu” koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u Centru za azil u Krnjači 07. oktobra organizovao radionicu na kojoj je gostovala savetnica za reporoduktivno zdravlje Doma zdravlja Palilula.

Tema kojom se radionica bavila bila je značaj asertivnosti i samopouzdanja za održavanje reproduktivnog zdravlja, kao i neverbalnom komunikacijom i na koji način reći „Ne” na socijalno prihvatljiv način i u različitim situacijama. Kako su učesnice radionice bile žene iz Avganistana i Irana koje zajedno sa svojim porodicama trenutno borave u Krnjači, tema je obrađena uz uvažavanje kulturoloških razlika i kroz diskusiju o tabuima u kulturama iz kojih dolaze i razlikama koje su primetile u odnosu na evropske zemlje.

IMG-20161103-WA0044

Žene su bile otvorene za diskusiju i rado su delile svoja iskustva o položaju koje imaju žene i majke u Avganistanu i Iranu, načinu na koji komuniciraju sa članovima svoje porodice i okolinom i problemima sa kojima se susreću. Posebna pažnja bila je posvećena i samohranim majkama i položaju koje one imaju u društvu.

IMG-20161103-WA0034

Učesnicama su deljeni lifleti štampani u okviru projekta. U njima se nalaze saveti namenjeni majkama na putu kao i informacije o azilnoj proceduri i centrima za azil. Napisani su jednostavnim jezikom i prevedeni na engleski, farsi i arapski.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

 

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …