четвртак, 20. јун 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Trening sa mladim aktivistima u Tutinu 29.09.2016.
tut 01|tut 2

Trening sa mladim aktivistima u Tutinu 29.09.2016.

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 29. septembra u Tutinu organizovao trening sa lokalnim aktivistima koji će učestvovati u programima pomoći izbeglicama u lokalnoj sredini ali i onima koji su direktno uključeni u pomoć u izbeglicama smeštenim u centru za azil.

Trening je bio organizovan zajedno sa Kancelarijom za mlade i Tutinskom inicijativom mladih. Na održanom treningu se razgovaralo o načinu rada sa izbeglicama, kao i o važnosti uvažavanja njihove kulture kao i kulturoloških razlika.

tut 01

Trening je organizovan kako bi aktivirao lokalne mlade da da postanu aktivna podrška azilatima, radi razvijanja društvenih veština posebno obraćajući pažnju na razumevanje i poštovanje njihove trenutne situacije, individualnih kapaciteta azilanata i azilantkinja, njihovih kultura, religioznih i socijalnih pozadina. Moderatorke su bile APC/CZA psihološkinja i pedagoškinja sa višegodišnjim iskustvom u radu sa tražiocima azila i drugim migrantima.

tut 2

Sem treninga, APC/CZA tim je obezbedio praktične savete o problimima koji mogu nastati u praksi nakon treninga. Ovaj trening je deo projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.

 

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …