четвртак, 25. април 2024.
srsren
Početna / w-O nama / Izvršni direktor
rados

Izvršni direktor

Radoš Djurović

radosDiplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i završio master studije iz oblasti međunarodnog prava sa radom "Pravo azila u Srbiji". Od 2004. godine aktivan u civilnom sektoru u Srbiji kroz studentska udruženja i nevladine organizacije angažovane na polju promovisanja i zaštite ljudskih prava u Srbiji. Dobitnik nagrade Kancelarije predsednika Republike za pokazani liderski potencijal i dostignuća u društvenom angažmanu.

Od. 2007. godine pohađao brojne seminare i prakse iz oblasti azila i izbegličkog prava u inostranstvu. (Pružanje pravne pomoći tražiocima azila, Pravno informativni centar-UNHCR, Ljubljana, Slovenija; Osnovi azilnog prava Rep.Slovenije i pravo azila u EU - Pravni fakultet u Ljubljani, Slovenija; Istraživanje informacija iz zemalja porekla tražilaca azila, tehnike COI izveštavanja, Austrijski crveni krst, Beč, Austrija; Azilno zakonodavstvo EU i azilna situacija u Grčkoj - Evropska mreža pravnika u oblasti azila, Atina, Grčka; Uvod u Azilno pravo i azilnu politiku EU - Oganizacija EU za unapređenje znanja službenika zemalja Unije u azilu, Varšava, Poljska; Azilne direktive EU - Organizacija EU za unapređenje znanja službenika zemalja Unije u azilu, Varšava, Poljska; Osetljive grupe u azilu i migracijama, žene, deca, žrtve nasilja i trgovine ljudima, zaštita, rizici i pitanja relokacije-Evropska mreža pravnika u oblasti azila, Leuven, Belgija; Pravo Evropske Unije i Politike u pogledu migracija i azila - Univerzitet u Briselu-ULB, Pravni fakultet, Brisel, Belgija i dr.)

Idejni pokretač i jedan od osnivača Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Radoš Djurović

radosDiplomirao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu i završio master studije iz oblasti međunarodnog prava sa radom “Pravo azila u Srbiji”. Od 2004. godine aktivan u civilnom sektoru u Srbiji kroz studentska udruženja i nevladine organizacije angažovane na polju promovisanja i zaštite ljudskih prava u Srbiji. Dobitnik nagrade Kancelarije predsednika Republike za pokazani liderski potencijal i dostignuća u društvenom angažmanu.

Od. 2007. godine pohađao brojne seminare i prakse iz oblasti azila i izbegličkog prava u inostranstvu. (Pružanje pravne pomoći tražiocima azila, Pravno informativni centar-UNHCR, Ljubljana, Slovenija; Osnovi azilnog prava Rep.Slovenije i pravo azila u EU – Pravni fakultet u Ljubljani, Slovenija; Istraživanje informacija iz zemalja porekla tražilaca azila, tehnike COI izveštavanja, Austrijski crveni krst, Beč, Austrija; Azilno zakonodavstvo EU i azilna situacija u Grčkoj – Evropska mreža pravnika u oblasti azila, Atina, Grčka; Uvod u Azilno pravo i azilnu politiku EU – Oganizacija EU za unapređenje znanja službenika zemalja Unije u azilu, Varšava, Poljska; Azilne direktive EU – Organizacija EU za unapređenje znanja službenika zemalja Unije u azilu, Varšava, Poljska; Osetljive grupe u azilu i migracijama, žene, deca, žrtve nasilja i trgovine ljudima, zaštita, rizici i pitanja relokacije-Evropska mreža pravnika u oblasti azila, Leuven, Belgija; Pravo Evropske Unije i Politike u pogledu migracija i azila – Univerzitet u Briselu-ULB, Pravni fakultet, Brisel, Belgija i dr.)

Idejni pokretač i jedan od osnivača Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila.

Pogledajte još

Rezultati

  Neki od ostvarenih rezultata/ Some of the achieved Results: Više od 230,000 informisanih migranta, …