Početna / Socijalno-integracijska pomoć / Izbeglice upoznaju našu kulturu i umetnost.

Izbeglice upoznaju našu kulturu i umetnost.

Beograd, 24.03.2022. – Integracijski sektor APC-CZA nastoji da tražiocima azila i izbeglicama u Srbiji pruži priliku da se informišu o lokalnoj kulturi, radu ustanova kulture, da posete pozorište, izložbe i različite kulturne manifestacije, upoznaju se sa tradicijom i na taj način uključe i osete kao deo zajednice.

Sa Narodnim pozorištem u Beogradu imamo ostvarenu višegodišnju saradnju u domenu socijalne inkluzije izbeglica. Kako su se mere usled pandemije relaksirale, tražioci azila i izbeglice ponovo imaju priliku da posete pozorišne i baletske predstave.

Grupa klijenata iz Burundija je gledala balet ,,Mamac” koreografkinje Sanje Ninković.

S obzirom na to da dosad nisu gledali balet, celu predstavu su netremice pratili. Celokupan utisak mladih Burunđana bio je da ih niko nije gledao kao izbeglice, kao ljude sa margine već su se osetili kao deo zajednice, da su barem na kratko ostavili svoju izolovanost po strani i mogli da se opuste i uživaju, da su se osetili kao ljudi. Mnogo nam znače ovakvi utisci i potvrđuju da je važno raditi na socijalnoj inkluziji, upoznavanju sa domaćom kulturom i stvarati prilike za upoznavanje i razmenu.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …