Početna / NOVOSTI IZ APC / APC na “Danima prava jugoistočne Evrope”

APC na “Danima prava jugoistočne Evrope”

pripremi:apc  oto:apc

BEOGRAD, 27.maja – Na manifestaciji “Dani  prava jugoistočne Evrope”, koja je održana u  hotelu Metropol, APC se predstavio kao najstarija organizacija kod nas koja pruža stručnu pravnu pomoć azilantima i izbeglicama od nastanka azilnog sistema u Srbiji.

Na štandu koji smo postavili učesnike ove manifestacije  tim APC je predstavio naš rad i bogato iskustvo u radu sa izbeglicama i migrantima, zaštiti njihovih  prava u Srbiji od 2008. godine.

Kroz razgovore i informativni materijal  zainteresovane smo inormisali o tome šta je APC radio i uradio – od prvih  azila koje je obezbedio, usvojenih žalbi, podnetih tužbi, zaštite koja je  dodeljena maloletnicima bez pratnje / osetljivim licima (LGBT, SGBV), do prvih radnih dozvola i zapošljavanja, nostrifikacije diploma, uključivanja u sistem obrazovanja, prvih ustavnih žalbi, podnesaka Evropskom sudu za ljudska prava,   oslobađanje od prekršajne odgovornosti izbeglica za ulazak u Srbiju, ostvarivanje socijalne pomoći, boravka na privatnoj adresi izvan kolektivnih centara…

Ova manifestacija bila je prilika da razmenimo iskustva i sa srodnim organizacijama  iz regiona koje su takođe učestvovale na “Danima  prava jugoistočne Evrope”

_Posetite nas danas i sutra na “Danima prava jugoistočne Evrope”, hotel Metropol, Beograd. APC učestvuje kao najstarija…

Publicerat av Azil u Srbiji Asylum in Serbia – Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila Måndag 27 maj 2019

Pogledajte još

Naša smartphone aplikacija sada i na ukrajinskom jeziku

Aplikacija je sada dostupna izbeglicama iz Ukrajine na ukrajinskom jeziku i na taj način omogućava …