Početna / USLOVI KORIŠĆENJA DONACIJE

USLOVI KORIŠĆENJA DONACIJE

www.azilsrbija.rs  je web prezentacija koja posluje u skladu sa Zakonom o elektronskoj trgovini i svim ostalim važećim zakonima i propisima u Republici Srbiji. Detaljni uslovi donacije navedeni su u sledećem tekstu. Molimo Vas da se upoznate sa njima pre nego što date donaciju:

 

Doniranje

Prilikom doniranja potrebno je da ispratite sledeće korake:

1. Unos podataka (ime i prezime; email adresa, zemlja porekla)
2. Unos iznosa donacije
3. Finalni pregled podataka
4. Pregled i potvrda donacije

 

Unos iznosa

U polje za iznos donacije potrebno je da unesete iznos koji želite da donirate i da odaberete valutu.

Sve transakcije na našem sajtu obračunavaju se u dinarima (RSD). Ukoliko ste izabrali drugu valutu, vrednost transakcije će biti konvertovan u dinare po važećem srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

 

Pregled i potvrda donacije

Pre nego što potvrdite donaciju, možete još jednom proveriti sve detalje: iznos donacije, podatke o donatoru.

Plaćanje podržava sledeće načine plaćanja:

– platnom karticom (online plaćanje)

Ukoliko posedujete Visa, MasterCard platnu karticu odobrenu od strane banke izdavaoca za online plaćanje, izaberite ovaj način plaćanja. Nakon što potvrdite narudžbenicu, bićete preusmereni na sajt Banca Intesa Beograd. Na sajtu banke vršite unos podataka sa platne kartice i obavljate plaćanje. Ukoliko je transakcija uspešna bićete vraćeni na naš sajt sa obaveštenjem da je plaćanje uspešno obavljeno. U slučaju da plaćanje nije uspelo, bićete vraćeni na naš sajt sa informacijom o neuspelom plaćanju i moći ćete da ponovite plaćanje ili da izaberete drugi način plaćanja.
Iz sigurnosnih razloga, podaci o vašoj platnoj kartici su vidljivi samo Banci Intesa Beograd kao procesoru kartica. Sajt banke je zaštićen i siguran za ovaj način plaćanja.

 

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Prilikom unošenja podataka o platnoj kartici, poverljive informacija se prenose putem javne mreže u zaštićenoj (kriptovanoj) formi upotrebom SSL protokola i PKI sistema, kao trenutno najsavremenije kriptografske tehnologije.
Sigurnost podataka prilikom kupovine, garantuje procesor platnih kartica, Banca Intesa ad Beograd, pa se tako kompletni proces naplate obavlja na stranicama banke. Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

 

Zaštita privatnosti korisnika

„U ime Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših donatora. Prikupljamo samo neophodne, osnovne podatke o korisnicima i podatke neophodne za poslovanje i informisanje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge.

Svi podaci o korisnicima se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi zaposleni Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila  (i poslovni partneri) odgovorni su za poštovanje načela zaštite privatnosti.“

 

Izjava o konverziji

Sve transakcije na našem sajtu obračunavaju se u dinarima (RSD). Ukoliko ste izabrali drugu valutu, vrednost transakcije će biti konvertovan u dinare po važećem srednjem kursu Narodne Banke Srbije.

Vaša platna kartica će biti zadužena za navedeni iznos u dinarima. Ukoliko Vaša platna kartica nije povezana sa dinarskim računom, iznos transakcije u dinarima biće konvertovan u valutu Vašeg računa prema kursu Vaše banke, odnosno izdavaoca platne kartice. Zbog navedenih konverzija, moguća su izvesna odstupanja od originalnog iznosa transakcije.

 

Povraćaj sredstava

„U slučaju povraćaja sredstava donatoru koji je prethodno platio nekom od platnih kartica, delimično ili u celosti, a bez obzira na razlog vraćanja, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila je u obavezi da povraćaj vrši isključivo preko VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja, što znači da će banka na zahtev prodavca obaviti povraćaj sredstava na račun korisnika kartice“.