уторак, 25. јун 2024.
sren
Početna / Psihološka pomoć / Psihološki rad sa decom u Preševu
presevo 1|presevo 2

Psihološki rad sa decom u Preševu

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je prilikom redovne posete Prihvatnom centru u Preševu zajedno sa svojim lokalnim timom organizovao psihološku radionicu sa decom migrnatima kako bi im pomogao da lakše podnesu neizvesnost koju nosi migracija i omogućio da na sat vremena ponovo budu samo deca umesto da brinu o tome da li će sutradan spavati na zemlji ili u krevetu, šta im se desilo sa ocem koji je ostao u Avganistanu i da li će opet oni morati da nahrane i uspavaju najmlađu sestru jer je mama preumorna da bi odreagovala na plač gladne bebe.

presevo 1

Sve ove, a i mnoge druge brige, zamenilo je takmičenje u tome ko ume bolje da se predstavi na engleskom jeziku, ko voli da jede sladoled a ko da igra fudbal, koje su ocene imali u školi i šta ko zna najbolje da radi. Na taj način, deca su mogla malo da se odmore a i da se podsete da poseduju kvalitete, veštine i znanja, i da nisu samo „tamo neka deca migranti”.

Radionica je realizovana u okviru projekta Unapređenje migracionih politika u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana koji je podržao Fond za otvoreno društvo.

presevo 2

Pogledajte još

Kreativna radionica za maloletne u ZVDO Niš

APC tim posetio je jedan od centara za maloletnike bez pratnje, gde je održao kreativnu …