Početna / Socijalno-integracijska pomoć / Pomoć u zapošljavanju i razumevanje izbegličkih sudbina

Pomoć u zapošljavanju i razumevanje izbegličkih sudbina

07.10.2020. Beograd, APC je uspostavio saradnju sa poznatom fabrikom hrane, pudinga,smesa za slatkiše, gde su naši klijenti, nakon obuke, počeli da rade u proizvodnji hrane.

Period prilagođavanja na kolektiv, na novu sredinu nije nikome lak a posebno ne našem klijentu Frenku. Frenku je ovo prvi posao u Srbiji, dobio ga ubrzo nakon što smo mu pomogli da dobije ličnu radnu dozvolu uz oslobađanje plaćanja administrativne takse.

Rad u smenama, rad na jeziku koji slabo govori a maksimalno se trudi da razume, život u kampu bez uslova za privatnost i adekvatan odmor – samo su neki od izazova sa kojima je Frenk naučio da se suočava na dnevnom nivou. Ima samo jedan cilj – da zadrži posao i da se pokaže kao dobar i pošten radnik, kao drag kolega.

Tako i kolektiv govori o njemu. Od njegovih supervizora saznajemo da je veoma dobro prihvaćen.

Saznajemo da kolege navode da je kontakt i direktan rad sa našim klijentima koji rade u ovoj fabrici za njih same bilo otkrovenje. Naime, navode da su razbili mnoge predrasude o izbeglicama i migrantima koje postoje, da su saznali da su oni vaspitani, obrazovani, otvoreni za druge kulture, pošteni, da žele da se trude, da zarade novac i da pokušaju da se samostalno izdržavaju.

APC integracijski tim godinama pomaže tražiocima azila i izbeglicama u zapošljavanju, u različitim sredinama u Srbiji. Sa malim i velikim kompanijama sarađujemo u domenu selekcije kandidata, pripreme i obuke za rad, pripremi kolektiva kao i pribavljaju potrebne dokumentacije za njihov legalan rad.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …