ponedeljak, 21. oktobar 2019.
sren
Početna / NOVOSTI IZ APC / Obilazak Vojvodine za decu izbeglice i beogradske srednjoškolce

Obilazak Vojvodine za decu izbeglice i beogradske srednjoškolce

Priredio: APC  Foto: APC

Beograd, Bečej, Palić, 30. maj 2019. – Ugostiteljsko – turistička škola iz Beograda i integracijski tim APC/CZA organizovali su 30. maja ekskurziju za đake ove škole i mlade izbeglice koje borave u Beogradu – porodice sa kojima APC dugo radi i tinejdžere bez pratnje roditelja. Pokazujući im Petrovaradinsku trvđavu, Palić, Zamak Fantast u Bečeju, predstavljajući tradiocionalna vojvođanska jela, vozeći se kočijama, obilazeći zoološki vrt, podzemni muzej – učenici su se potrudili da svojim gostima predstave što bliže našu kulturu, običaje, složenu istoriju.

Na licima izbeglica vidimo radost jer su na jedan dan mogli da se opuste, da budu deca, da budu sa vršnjacima, igraju karte u autobusu, pevaju zajedno, razmene kontakte. Posebno su ispunjene majke koje navode da ne viđaju svoju decu tako srećnu, bezbrižnu i nesputanu.

 

Poseta je organizovana u okviru MADAD podrške Evropske unije upravljanju migracijama. Nosilac projekta je Ugostiteljko-turistička škola a partner je Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA).

 

 

Pogledajte još

Zajedničko saopštenje o ilegalnim proterivanjima duž EU-Balkanske migrantske rute

18.10.2019. – Zajedničko saopštenje Koalicije za zaštitu prava i položaja prisilnih migranata duž evro-balkansih ruta …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *