субота, 15. јун 2024.
sren
Početna / RAD SA DECOM / Novogodišnja jelka u ZVDO
3|5|6

Novogodišnja jelka u ZVDO

Tim pravnika, psihologa i pedagoga APC/CZA redovno posećuje Zavod za vaspitanje dece i omladine u Beogradu, a 28. decembra organizovana je kreativna radionica pravljenja novogodišnje jelke i ukrasa od papira.

Na radionici su učestvovali maloletnici bez pratnje koji su poreklom iz Avganistana i Pakistana i koji se u prihvatilištu nalaze već nekoliko meseci i znaju dosta o srpskoj kulturi i običajima.
Na samom početku radionice koju je podržala ELCA, maloletnici su delili iskustva iz svojih zemalja porekla, a tiču se proslave Nove godine i govorili o hrani koja se sprema, muzici, plesu, Napomenuli su da u njihovim zemljama porekla kićenje jelke nije ustaljen običaj, iako postoji proslava Nove godine.

3

Svi su se složili da nikada do sada nisu kitili jelku te je ovo bila jedinstvena prilika da se okušaju u tome. Pored toga, zajedno su osmišljavali ukrase, sekli papire i bojili jelku i dekoraciju koja je kasnije korišćena. Dečaci su pomagali jedan drugome oko sečenja papira koji će kasnije biti bojeni i smislili su sistem u kome su neki od dečaka sekli, drugi bojili, a treći stavljali svetlucavi prah na ukrase.

5

Nakon pravljenja svih ukrasa, dečaci su zajedno sa APC/CZA okitili jelku i ukrasili je novogodišnjim svećicama i ukrasnim trakama. Svi učesnici radionice su bili veoma zadovoljni veseli barem na kratko, pomišljajući na topline i podršku.

6

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

Kreativna radionica za maloletne u ZVDO Niš

APC tim posetio je jedan od centara za maloletnike bez pratnje, gde je održao kreativnu …