четвртак, 30. мај 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Međunarodno takmičenje, vatreno navijanje i dobar fudbal u Lajkovcu
02 utakmica 01|ucesnici i navijaci

Međunarodno takmičenje, vatreno navijanje i dobar fudbal u Lajkovcu

Na terenu za mali fubal u Lajkovcu, u organizaciji Opštine Lajkovac i Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila i uz podršku Komesarijata za izbeglice i migracije Srbije i svih političkih partija u Lajkovcu, održane su 22.septembra fudbalske utakmice između azilanata iz Bogovađe i lokalnih političkih partija i građana.

Igrače je sa tribina bodrila podrška iz Bogovađe i Lajkovca, a skupu je prisustvovalo pored Lajkovčana dosta mladih azilantkinja iz Somalije, Eritreje, Sirije. Azilanti Bogovađe su nosili plavo bele dresove na kojima je bila ispisana poruka Zdravlje na prvom mestu u Bogovađi što je i cilj kampanje koja je pokrenuta u Bogovađi da građani Bogovađe i azilanti imaju doktora koji bi radio obe smene u ambulanti u Bogovađi. Na taj način ni azilanti ni građani Bogovađe ne bi morali da idu za Lajkovac kod doktora već bi svi mogli da se redovno pregledaju u ambulanti u njihovom mestu.

02 utakmica 01
             Učesnici fudbalske utakmice pred početak meča

Publici su deljene i bele majice sa istom porukom. Timovi političkih partija su nosili karakteristične boje svojih stranaka, demokratska –žute majice, naprednjaci tamno plave, socijalisti crvene. Sve je ličilo na međunarodno takmičenje i uz vatreno navijanje i dobar fudbal gledaoci su uživajući proveli još jedno nedeljno prepodne u Lajkovcu.

Tim Bogovađe je odneo pobedu nad socijalistima sa rezultatom 2:0, kao i nad favoritima, naprednjacima, sa rezultatom 5:3, dok su azilanti pretrpeli poraz u duelu sa timom demokrata od 2:0.

Vatreno navijanje međunarodnih Bogovađanki i Bogovađana, kao i podrška koja nije prestajala sve vreme fudbalskih utakmica je dala vetar u krila fudbalerima koji nisu ni među sobom mogli da se sporazumeju na istom jeziku, već su kroz gestikulaciju i igru vrlo brzo pronašli zajednički jezik i trijumfovali nad političkim partijama.

ucesnici i navijaci

 

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …