Početna / Uncategorized @sr / Koliko dalje?

Koliko dalje?

Dokumentarac 'How much further', snimljen u Grčkoj na prelasku 2011-te u 2012-tu godinu, opisuje život severnoafričkih i izbeglica sa srednjeg istoka koje u potrazi za sigurnijim životom prolaze kroz mnoge zemlje ne nalazeći utočište. Intervjui nekolicine njih oslikavaju iskustva i teškoće kroz koje prolaze kako bi ispunili cilj - bezbedan život za sebe i svoje bližnje.
Na putu ka sigurnim zemljama Evrope oni bivaju zatečeni stanjem i tretmanom u državi koja prema regulativama Evropske Unije ne dopušta zadržavanje niti protok migranata dalje ka Evropi, istovremeno bez sredstava i regulativa za njihovo zbrinjavanje i pomoć. Na primeru Grčke, film ukazuje na probleme i teškoće sa kojima se suočavaju migranti i granične zemlje EU koje zbog političke, socijalne i ekonomske nestabilnosti nisu u stanju da se nose sa tim.

howmuchfurther

 

Težeći ka svom cilju, oni iznova kreću na put, težak i neizvestan, pitajući se: ‘Koliko dalje?’ Tema koja se tiče pojedinačnog života izbeglice, države utočišta, i celog sveta govori o onemogućenoj, zavezanoj a preko poterbnoj humanosti i ukazuje na moguće smernice rešavanja i zbrinjavanja miliona ugroženih života.

http://www.ecre.org/component/content/article/67-films/288-how-much-further.html

Ovaj dokument je plod kooperacije ECRE, Grckog foruma za izbeglice i režiseta Matthias Wiessler, podrzana od Evropskog programa za integraciju i migraciju

Pogledajte još

APC/CZA zapošljava izbeglice u proizvodnji hleba i peciva

Beograd, 22. Novembar 2019. –  U okviru integracijske podrške koju pruža Centar za zaštitu i …