Početna / AKTUELNO / Iz Hrvatske u Srbiju policija prebacila 100 opljačkanih i bosih migranata

Iz Hrvatske u Srbiju policija prebacila 100 opljačkanih i bosih migranata

       priredio: APC             foto: APC

Principovac, 24. septembar – Migranti koji pokušavaki iz Srbije da uđu u Hrvatsku izloženi su matlretriranju i nasilju hrvatskih policajaca. Naš tim koji redovno obilazi kampove na našoj severnoj granici i susreće ljude koji borave na otvorenom čekajući priliku da udju u susednu zemlju ili su se tu našli, jer ih je u Srbiju prebacila hrvatska policija, mada u Hrvatsku nisu ušli iz naše zemlje.

Tako smo ovih dana u Principovcu susreli grupu  mladića iz Pakistana koje su hrvatski policajci prebacili  na teritoriju Srbije bose.

Sada su u kampu u Principovcu, a Asjad i njegovi prijatelji iz Pakistana navode, da su prethodno proveli 3 meseca u kampu u Bihaću, u Bosni i Hercegovini. Nakon tri meseca boravka u BiH odlučili su da njih 100 u više manjih grupa pređu u Hrvatsku.

Kako su nam ispričali, nakon prelaska uhvatila ih je hrvatska policija i odmah svima oduzela  mobilne telefone, kao i punjače za telefone.

Hrvatski policajci su tvrde oni, pri tom procenjivali vrednost telefona, starije su bacali,a nove uzimali za sebe i stavljali u džepove. Ali to nije bio kraj,  kako tvrde, potom su ih pretresli do gole kože i uzeli sav novac koji su pronašli, pa čak i odeći iz rančevima.

Na kraju su im priča Asjad, hrvatski policajci naredili da skinu obuću, strpali u kombije,dovezli do granice i prebacili na teritoriju Srbije.

Ukupno njih 100 su bosi ušli u kamp Principovac, što su posvedočile i izbeglice koje borave u kampu duže vreme.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …