недеља, 14. јул 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Crveni krst: Sjekloća ugrožava rad azila

Crveni krst: Sjekloća ugrožava rad azila

IZVOR.VEČERNJE NOVOSTI 16. april  2015.

Crveni krst Beograda traži smenu upravnika Centra za smeštaj azilanata u Bogovađi zbog ponašanja i brojnih incidenata. Stojan Sjekloća tvrdi da je godinama izložen mobingu.

Crveni krst Beograda traži od Komesarijata za izbeglice i migracije da zbog ponašanja i brojnih incidenata koje je, navodno, izazvao, smeni Stojana Sjekloću, upravnika Centra za tražioce azila u Bogovađi kod Lajkovca. Upravnik je juče prekinuo dvonedeljni štrajk glađu koji je bio započeo zbog, kako tvrdi, optužbi, neistina i mobinga koje trpi više od tri godine.

U dopisu Komesarijatu, smenu Sjekloće traže, između ostalog, jer je bio u sukobu sa svim koordinatorima Crvenog krsta Beograda od kada je došao u Bogovađu, azilante je u Centar smeštao tek pošto dugo vremena provedu pod vedrim nebom gladni i promrzli, pozivao razne inspekcije navodeći netačne informacije o trovanju hranom… Uveo je pravilo po kome se kreveti čuvaju nekoliko dana i azilantima koji odu iz centra, pa je redovna pojava da su kreveti prazni, a ljudi spavaju na livadi.

S druge strane, Stojan Sjekloća je u obaveštenju o stupanju u štrajk glađu naveo da je mu je to jedino preostalo u odbrani časti i dostojanstva. Tvrdi da je tri i po godine bio izložen mobingu. Traži da se Komesarijat distancira od “prizemnih i netačnih tvrdnji o njemu”, ili da mu uruči rešenje o otkazu, s obrazloženjem da je posledica kriminalnih i nemoralnih radnji.

Pogledajte još

Stalno nastanjenje za izbeglicu iz Sirije

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 27. jun 2024. godine– Uz pomoć Centra za zaštitu i …