Početna / NOVOSTI IZ APC / Azilni kutak u Sjenici 08.07.2016.
sjenica 3

Azilni kutak u Sjenici 08.07.2016.

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji sa Kancelarijom za mlade u Sjenici 08. jula organizovao zajedničku radionicu na kojoj su tražioci azila poreklom iz Sirije, Iraka, Kurdistana i Avganistana i mladi iz lokalne sredine imali priliku da se upoznaju, razmene iskustva, čuju i nauče nešto novo o drugim kulturama. Pitali su jedni druge šta vole, u čemu su dobri, kakvu muziku slušaju, da li uživaju u sportu.

Zapitkivali su kada nešto ne razumeju i smejali se kada neko napravi lapsus. Na kraju radionice jedni drugima su predstavili svoje tradicionalne plesove – kolo, dabku (sirijsko-irački) i govend (kurdski). Muzika i ples su, kao i uvek, dodatno razveselili i približili ljude koji se toliko razlikuju po tradiciji, kulturi, jeziku, a vrlo malo po potrebama, interesovanjima i željama. Razmenili su kontakte i poručili jedni drugima: „Vidimo se sutra”.

Radionica o mladima iz različitih kultura realizovana je kao azilni kutak okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

sjenica 3

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Pogledajte još

APC/CZA panel u Beogradu „Pristup zapošljavanju izbeglicama i azilantima. u Srbiji: iskustva, izazovi i naučene lekcije ”

Beograd, 06. Decembar 2019. – U okviru APC/CZA međunarodnog događaja „Dani integracije 2019.“, u Hotelu …