ponedeljak, 25. septembra 2023.
srsren
Početna / NOVOSTI IZ APC / Azilni kutak – Fudbalska utakmica sa mladima u Tutinu
14

Azilni kutak – Fudbalska utakmica sa mladima u Tutinu

U okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 25.jula 2015. godinen u saradnji sa lokalnom Kancelarijom za mlade i Centrom za azil u Tutinu organizovao fudbalsku utakmicu u okviru Azilnog kutka.

Jedan tim su činili lokalni građani, aktivisti Kancelarije za mlade u Tutinu a drugi azilanti poreklom iz Sudana, Eritreje i Somalije.

Azilni kutak kao koncept predstavlja mesto susreta lokale i azilne populacije tokom kojeg dolaze u neposredni kontakt i doprinose suzbijanju predrasuda i strahova o migrantima. Utakmica je odigrana pod sloganom “Pogledaj ove ljude u oči, stop diskriminaciji” i privukla  je veliku pažnju i lokalnih aktivista i mladih azilanata koji su i nakon utakmice diskutovali kako o fudbalu tako i o životu u Tutinu. Jedan od azilanata, učesnik utakmice rekao je – Konačno se osećam ispunjeno u Tutinu i kao deo mladih.

014

Više fotografija pogledajte u galeriji.

 

Pogledajte još

Naša smartphone aplikacija sada i na ukrajinskom jeziku

Aplikacija je sada dostupna izbeglicama iz Ukrajine na ukrajinskom jeziku i na taj način omogućava …