Početna / Socijalno-integracijska pomoć / APC obezbedio školske udžbenike za decu izbeglice iz Ukrajine

APC obezbedio školske udžbenike za decu izbeglice iz Ukrajine

Izvor: APC
Foto: APC

Novi Sad, 24, jul 2023- APC tim ovoga puta je u Novom Sadu, dostavljajući knjige ukrajinskim devojčicama. Naš lokalni tim pomaže ovoj porodici, koju čine majka i tri ćerke, od njihovog dolaska u Srbiju. One su još ranjivije imajući u vidu da su žene u stranoj zemlji, daleko od svoje domovine.

Ali, naša organizacija ih podržava na različite načine. Osim što je pomogao u dobijanju svih potrebnih dokumenata u Srbiji, poput ličnih karata i statusa privremene zaštite, APC je asistirao prilikom upisa devojčice u lokalnu školu.

Naravno, humanitarna pomoć je takođe jedan od načina na koji naša organizacija podržava izbeglice iz Ukrajine. Ovom prilikom APC tim je obezbedio potrebne udžbenike za predstojeću školsku godinu.

Naša organizacija nastavlja da pomaže izbeglicama širom lokalnih zajednica. U današnjoj Evropi, oni su ti kojima je pomoć i više nego neophodna.

APC se sa posebnom pažnjom odnosi prema izbeglicama koje spadaju u ranjivu kategoriju, a to su žene i deca. Iskustvo rata ostavilo im je mnoge traume, ali naša organizacija se trudi i umnogome je doprinela da se ove izbeglice osećaju sigurno i zaštićeno u našoj zemlji.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …