Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / APC/CZA zajedno sa studentima Arhitektonskog fakulteta
arh01|arh 03|arh 02

APC/CZA zajedno sa studentima Arhitektonskog fakulteta

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) uspostavio je saradnju sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu, u okviru predmeta “Arhitekti i urbanisti i građanske inciijative za održivi razvoj” koji tokom školske 2015/2016 ima temu “”Studenti za izbeglice”.

Predstavnici APC/CZA su gostovali na fakultetu i studentima predstavili dosadašnji rad, osnovne principe rada APC/CZA, izazove sa kojima se organizacija suočava tokom migratorne krize kao i profil tražilaca azila i migranata.

Potom su tri studentkinje bile na terenu sa APC/CZA, učestvovale u svim aktivnostima u Adaševcima gde je APC/CZA prisutan 24/7 kao i u centru za azil u Krnjači gde su studentkinje učestvovale u adaptiranju prostorije za majke i bebe.

Na fakultetu je 12. februara održana završna izložba radova studenata kao njihov odgovor na izbegličku krizu i potrebe izbeglica.

arh01

Studenti su tokom semestra idejno odgovarali na pitanja smeštaja velikog broja izbeglica, načine pružanja informacija, transport i zaštitu u Srbiji.

arh 03

Po uzoru na Azilne priče koje APC/CZA izdaje, studentkinje su napravile zbirku priča sa terena.

arh 02

Tražilac azila koji je prisustvovao izložbi i studentkinje uključene u APC/CZA aktivnosti.

Pogledajte još

Stalno nastanjenje za izbeglicu iz Sirije

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 27. jun 2024. godine– Uz pomoć Centra za zaštitu i …