субота, 15. јун 2024.
sren
Početna / Psihološka pomoć / Zdravstvena radionica sa roditeljima novorođenčadi u Krnjači 28.12.2016.
07|07|06|10

Zdravstvena radionica sa roditeljima novorođenčadi u Krnjači 28.12.2016.

U centru za azil u Krnjači u proteklih dva meseca desio se pravi baby boom kada se desetak beba rodilo. Svim roditeljima APC/CZA pruža pravnu, psihološku i pedagošku pomoć a veoma često i asistira prilikom odlaska kod pedijatra. Svim bebama APC/CZA asistira prilikom dobijanja međunarodnog izvoda iz matične knjige rođenih.

07

Tokom radionice 28. decembra u kutku za majke i bebe pedijatrica koja sa mladim roditeljima u Srbiji realizuje program škole roditeljstva, bila je gost radionice. Tokom sesije roditelje je savetovala kako da održavaju dnevnu higijenu beba, šta su tabui a šta istina kada je reč o običajima u odgajanju beba, potom kada je vreme za vakcine, kako podsticati dečiji razvoj, kakve vežbe roditelji mogu raditi sa bebama.

06

Radionica je realizovana kutku za bebe čiju realizaciju je u okviru projekta “Podrška majkama i deci u centrima za azil, Beogradu i okolini” koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji a realizuje Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila. U radionici su učestvovali u dosta slučajeva i majke i očevi. Roditelji svake bebe su dobili pomoć – kadice, pelene, odeću za bebe, sredstva za higijenu, peškire, u sklopu rada kutka za bebe.

10

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …