Početna / Pravna pomoć / Upoznajmo se – lifleti namenjeni migrantima u severnom pograničnom području
IMG-20161206-WA0003|DSC 1756|DSC 2029

Upoznajmo se – lifleti namenjeni migrantima u severnom pograničnom području

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) zajedno sa Organizacijom “Samoinicijativa” u Subotici, Kanjiži i okolini realizuje projekat “Azilanti i migranti u našem komsiluku/informisanje i interakcija, a ne širenje straha i predrasuda” uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). Jedna od aktivnosti sa ciljem boljega razumevanja dveju zajednica jesu i lifleti namenjeni migrantima i lokalnim građanima.

IMG-20161206-WA0003

Razgovarajući sa lokalnim stanovništvom, APC/CZA je prikupio komentare i savete lokalnih građana migrantima i stavio ih u mali vodič o lokalnoj sredini. Pored saveta, u lifletu se nalaze informacije kako prepoznati zloupotrebu i trgovinu ljudima kao i na koji način to prijaviti. Liflet Upoznajmo se preveden je na engleski, farsi i arapski i voloneri zajedno sa organizacijom Samoinicijativa i APC/CZA ih dele izbeglicama u Prihvatnom centru i okolini, nedaleko od graničnih prelaza Horgoš i Kelebija kao i mestima po gradu na kojima se okupljaju migranti poreklom iz Sirije, Iraka, Pakistana, Alžira, Bangladeša.

DSC 1756

Iako svi ovi migranti pokušavaju da pređu granicu i nastave život u nekoj od evropskih zemalja, pokazuju interesovanje da čuju šta Subotičanima i Kanjižanima smeta kod migranata.

DSC 2029

Projekat je deo šireg programa “Jačanje vitalnosti opština kroz prevazilaženje migrantske krize” koji sprovodi UNDP uz finansijsku podršku Vlade Japana.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

Stalno nastanjenje za izbeglicu iz Sirije

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 27. jun 2024. godine– Uz pomoć Centra za zaštitu i …