субота, 20. јул 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / U Bačkoj uhapšeno 38 ilegalnih migranata i četiri krijumčara

U Bačkoj uhapšeno 38 ilegalnih migranata i četiri krijumčara

IZVOR: RTV 18.03.2013.

U nekoliko odvojenih akcija, na području Južnobačkog okruga, novosadska policija je otkrila ukupno 38 ilegalnih migranata, državljana Pakistana, Tunisa, Avganistana i Irana, bez ličnih isprava kojima bi mogli dokazati svoj identitet.

Svi punoletni migranti su prekršajno procesuirani, na osnovu zakonskih odredbi o zaštiti državne granice i o strancima, tako što su 23 osobe kažnjene novčanom i zatvorskom kaznom, tri samo novčanom, a dvema je novčana kazna preinačena u zatvorsku. Sedam maloletnika smešteno je u Centar za socijalni rad u Novom Sadu.

Zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi, Policijska uprava Novi Sad lišila je slobode B. M. (1985), D. N. (1977) i M. J. (1991) iz Beograda i N. Z. (1961) iz Subotice i podnela protiv njih krivične prijave.

Dvojica Beograđana zatečena su u kombiju, u kome se nalazilo 15 ilegalnih migranata, državljana Pakistana, a još četiri ilegalna migranta iz Pakistana otkrivena su u “fijatu” Subotičanina N. Z. Operativnim radom, policija je došla do podataka koji za pomenuto krivično delo terete i M. J, pa je i on, juče, lišen slobode.

Posle saslušanja u Osnovnom sudu jednom osumnjičenom je određen pritvor, dvojica će se braniti sa slobode, a četvrti osumnjičeni će, u zakonskom roku, biti doveden na saslušanje nadležnom istražnom sudiji.

Pogledajte još

Srbija potpisala novi Frontex ugovor

Foto: europa.rs Beograd, 25 jun, 2025 – Ivica Dačić, Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova …