недеља, 21. април 2024.
srsren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Trening u Obrenovcu – primeri pozitivne prakse u radu sa tražiocima azila i lokalim stanovništvom
06|06

Trening u Obrenovcu – primeri pozitivne prakse u radu sa tražiocima azila i lokalim stanovništvom

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA), direktorka Kulturnog centra “Hadži Ruvim” iz Lajkovca i predstavnica Osnovne škole “Mile Dubljević” iz Lajkovca, 14.novembra u Organizaciji Eko dvorište organizovali su trening o primerima dobre prakse u radu sa tražiocima azila i lokalnim stanovništvom.

Predstavnice institucija obrazovanja i kulture u lokalnoj sredini, na osnovu svog iskustva, govorile su o ulozi ovih institucija u preveniranju predrasuda i strahova, uspostavljanje prvih kontakata među lokalnim stanovništvom i tražiocima azila. APC/CZA je predstavio profil tražilaca azila, razloge za migracije, pravnu i psihosocijalnu podršku koju pruža tražiocima azila i aktivnostima koje realizuje u lokalnim sredinama u kojima žive tražioci azila.

06

Fotografije sa treninga o primerima pozitivne prakse.

Kulturni centar “Hadži Ruvim” iz Lajkovca i APC/CZA zajedno realizuju projekat “Razmena pozitivnih iskustava u dijalogu između tražilaca azila i lokalnih građana” koji je podržala Švajcarska agencija za razvoj i saradnju.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …