субота, 18. мај 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Svečano otvaranje kutka za majke i decu u centru za azil u Krnjači 20.12.2016.
nova 01|image7|IMG-20161220-WA0067

Svečano otvaranje kutka za majke i decu u centru za azil u Krnjači 20.12.2016.

U okviru projekta “Podrška majkama i deci u centrima za azil, Beogradu i okolini” koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u centru za azil u Krnjači 20. decembra svečano otvorio kutak koji je namenjen majkama i deci. Slicne kutke je formirao u Centru za azil u Sjenici i u Pirotu. Svečano otvaranje je upriličeno sa predstavnicima UNHCR. Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, CRS-a i Komesarijata za izbeglice i migracije.   Ovom prilikom je zvanično i otvorena baraka koja je poslednjih nedelja renovirana.

nova 01

Nakon toga su tražilje azila zajedno sa svojim mališanima uživale u sokovima i u poslasticama sa Bliskog Istoka. Žene su bile vidno zadovoljne novim prostorom u kome mogu da dobiju informacije ali i da borave u kutku koji ima igračke za decu, ljuljaške, stolice za hranjenje, uslove za kupanje beba. One do sada nisu imale ovakav prostor u kome bi mogle da okupaju svoje bebe kao ni dovoljno higijene koja će im sada biti dostupna u kutku.

image7

Takođe, s obzirom da je dosada i nedostatak sadržaja veoma prisutna u kampu u Krnjači, kutak je mesto gde žene mogu da se okupljaju, razmenjuju iskustva i na kvalitetniji način provedu vreme u kampu.
Ženama su deljeni i lifleti štampani u okviru projekta. U njima se nalaze saveti namenjeni majkama na putu.

IMG-20161220-WA0067

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …