уторак, 23. јул 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Susret sa Komesarom za ljudska prava Saveta Evrope
Thomas Hammarberg

Susret sa Komesarom za ljudska prava Saveta Evrope

Thomas HammarbergSusret sa Komesarom za ljudska prava Saveta Evrope g-dinom Thomasom Hammarbergom, koji je u Srbiju doputovao istog dana u zvaničnu posetu a povodom rada na sastavljanju i izradi izveštaja o ljudskim pravima u Srbiji za 2008.godinu.
Predstavnici Centra za zaštitu i pomoć tražilaca azila (APC-CZA) su ovom prilikom, u razgovoru sa g-dinom Hammarbergom, komesara upoznali sa situacijom na polju azila u Srbiji, sa napretkom postignutim od 1.aprila 2008.godine,sa procesom razvijanja i učvršćivanja azilnih institucija u zemlji, sa brojem tražilaca azila i ostalim statističkim podacima vezanim za period od početka primene novog Zakona o azilu.

 

Takodje, APC-CZA je je izneo sopstvena zapažanja i tok sopstvenih budućih aktivnosti u cilju razvijanja i unapređenja azila u Srbiji, ponovivši još jednom ono što je APC-CZA i izneo u izveštaju o stanju ljudskih prava u oblasti azila u Srbiji 2008. Savetu Evrope. -da postoji izuzetno pozitivian i siguran trend razvijanja i unapređivanja oblasti azila i azilne situacije u Srbiji.
Na ovom sastanku prisustvovali su i predstavnici nekoliko najpoznatijih lokalnih humanitarnih organizacija koji su iznelli svoja zapažanja i komentare vezane za sopstvena konkretna polja delovanja u našoj Republici.

 

Pogledajte još

Srbija potpisala novi Frontex ugovor

Foto: europa.rs Beograd, 25 jun, 2025 – Ivica Dačić, Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova …