понедељак, 22. април 2024.
srsren
Početna / RAD SA DECOM / Šta nas je iznenadilo u Srbiji – interkulturalno savetovanje Sjenica 12.10.2016.
DSC 0940|IMG-20161103-WA0002

Šta nas je iznenadilo u Srbiji – interkulturalno savetovanje Sjenica 12.10.2016.

Dolazeći iz Avganistana, Sirije i Iraka, tinejdžeri borave u centru za azil u Sjenici i svakodnevno stupaju u kontakt sa mladima iz Sjenice, nalazeći puno sličnosti ali i razlika u svakodnevnom životu.

Upravo to je bila tema sesije interkulturalnog savetovanja u kojoj su mladi diskutovali o tome šta ih je iznenadilo i šta im se pak dopada u Srbiji. Većina utisaka odnosila se na fizičku bezbednost i na individualne slobode.

 DSC 0940

Kroz radioničarski rad i diskusiju, mladi su imali priliku da čuju o svakodnevnom životu mladih u Srbiji, problemima tinejdžera u Srbiji kao i specifičnim komunikacijskim obrascima.

IMG-20161103-WA0002

Radionica je realizovana u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije. Sesije interkulturalnog i psihološkog savetovanja pedagoškinja i psihološkinja sa višegodišnjim iskustvom u radu sa izbeglicama, u okviru projekta organizuju u Sjenici, Tutinu, Krnjači, Bogovađi i Banji Koviljači.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …