Početna / RAD SA DECOM / Radionice sa maloletnicima bez pratnje u ZVDO
zo1|zo2

Radionice sa maloletnicima bez pratnje u ZVDO

Tim Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) sastavljen od psihologa, pedagoga i prevodilaca redovno realizuje psihosocijalne aktivnosti sa maloletnicima bez pratnje koji su smešteni u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd (ZVDO), a u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

Radionice koje se realizuju često su i kreativnog karaktera čime se omogućava da kroz upotrebu različitih umetničkih tehnika – crtanje, vajanje, kolaž, deca pričaju različite priče o svojoj kulturi i običajima, kao i stvarima koje za njih imaju lični smisao i značenje.

zo1

Imajući u vidu da Avganistan i Pakistan, odakle dolazi najviše maloletnika bez pratnje, imaju dugu tradiciju u pravljenju zmajeva, kao najinteresantnije radionice su se pokazale one na kojima su deca imala mogućnost da pokažu svoje veštine u pravljenju istih. Pored toga, pravljenje ukrasa od papira je naišlo na pozitivne reakcije i deca su pored demonstracije onoga što znaju imala mogućnost da nauče i nove tehnike koje će nastaviti da primenjuju.

zo2

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbegliceJedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara kao …