Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Puni kapaciteti za smeštaj azilanata

Puni kapaciteti za smeštaj azilanata

IZVOR: Tanjug 28.januar 2014.

Komesarijat za izbeglice i migracije i policija su tokom noći i jutra između 27. i 28. januara 2014. godine organizovale akciju tokom koje su zbrinule oko 150 azilanata koji su bili na otvorenom, izjavio je danas predstavnik  Komesarijata Vladimir Cucić.

On je rekao i da su, posle opsežne akcije pronađene verovatno sve osobe koje su noć sa niskim temperaturama provodile na otvorenom, kao i da pretpostavlja da ih više nema po šumama i poljima.

Cucić je naveo i da su neki od njih smešteni u centre za azil i druge objekte u Bogovađi, Obrenovcu, Tutinu i Sjenici a da su oni koji nisu imali regiulisani status azilanata prebačeni u prihvatilište u Padinsku skelu radi utvrđivanja indentiteta.

On je upozorio i da su kapaciteti za smeštaj azilanata gotovo prepuni i da je ostalo možda još dvedesetak mesta za urgentni smeštaj, ukoliko bude potrebe za tim za izbeglice iz uglavnom afričkih i azijskih zemalja.

U valjevskoj bolnici zbog promrzlina, visoke temperature i tuberkuloze smeštena su trojica azilanata koji su lekarima preneli da su iz Eritreje i Somalije.

“Tri osobe su juče, od 14 do 22 sata primljene u bolnicu i sve su medicinske zbrinute”, rekla je portpraol te medicinske ustanove Kristina Parametić.

Ona je dodala da je jedna osoba ima promrzline stopala i šaka, da je kod druge osobe utvrđeno da buluje od tuberkulotze dok je treća osoba smeštena na infektivnom odelenju sa viskom temperaturom.

Prema njenim rečima, sve tri osobe govore engleski, a lekarima su dvojica od njih preneli da su iz Eritreje dok je jedna osoba rekla da je iz Somalije.

Pogledajte još

Stalno nastanjenje za izbeglicu iz Sirije

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 27. jun 2024. godine– Uz pomoć Centra za zaštitu i …