четвртак, 25. април 2024.
srsren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Predata peticija za produženje radnog vremena lekara u ambulanti u Bogovađi
peticija 03

Predata peticija za produženje radnog vremena lekara u ambulanti u Bogovađi

Izvršni direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA), Radoš Đurović, je 9.oktobra 2013. godine predao predsedniku opštine Lajkovac, Živoradu Bojičiću, peticiju za uvođenje lekara puno radno vreme u ambulanti u Bogovađi kako bi usluge primarne zdravstvene zaštite bile dostupne lokalnim meštanima i azilantima do 18h svakog radnog dana, a imajući u vidu tešku situaciju u Bogovađi te sve veći broj ljudi koji u ovom mestu živi ili se kratkotrajno zadržava.

Više o vesti možete pročitati na WWW.AZILBOGOVADJA.RS

peticija 03

Peticiju su potpisali lokalni meštani i azilanati iz Bogovađe, a pratilo ju je veliko interesovanje kako među stanovnicima Centra za azil tako i među građanima sela, manastira, vojne kasarne, lokalne mesne zajednice i škole.

Od strane Opštine predstavnici Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila su primili uveravanja da je konkretan problem prepoznat kao i da će opština Lajkovac nastojati da učini sve da na njega odgovori na način kako su to i domaći građani i azilanti zahtevali.

Prikupljanje peticije jedna je od aktivnosti u okviru projekta Zagovaranja pružanja primarne zdravstvene zaštite azilantima i građanima iz lokalne sredine u seoskoj ambulanti u Bogovađi.

Realizaciju projekta podržala je Trag fondacija, u okviru programa “Građansko društvo za budućnost”, koji se realizuje u saradnji sa Institutom za održive zajednice (ISC), i uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …