недеља, 14. јул 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Poseta severnoj i severozapadnoj granici R. Srbije

Poseta severnoj i severozapadnoj granici R. Srbije

Krajem septembra i početkom oktobra 2009. godine predstavnici UNHCR-a, MUP-a Republike Srbije, kao i predstavnici nevladine organizacije Centra za zaštitu i pomoć tražilaca azila, posetili su Regionalni centar u Vršcu, granični prelaz Vatin, kao i policijsku upravu u Kikindi, kojom prilikom su vođeni razgovori o broju tražilaca azila u RS, njihovom tretmanu u RS, kao i o generalnoj bezbednosnoj situaciji na graničnim prelazima i migracionoj politici u RS.

 

Takođe, održano je nekoliko sastanaka sa sudijama za prekršaje u Vršcu i Kikindi, koji su prisutne upoznali sa dosadašnjom praksom i postupanjem prema tražiocima azila u Republici Srbiji, istom prilikom formirani su zajednički stavovi u vezi postupanja i tumačenja Zakona o azilu u RS.

Predstavnici Centra za zaštitu i pomoć tražilaca azila, MUP-a Republike Srbije, UNHCR-a posetili su, u periodu od 21.-23. 10. 2009.godine, i granični prelaz Horgoš, sudove za prekršaje u Subotici, Kanjiži, Somboru, a u cilju utvrđivanja stanja u vezi broja tražilaca azila u RS, kao i u vezi postupanja sa istima. Prilikom ove posete razgovaralo se o praksi sudskih organa i MUP-a u azilnim pitanjima kao i sa problemima sa kojima se tom prilikom navedeni organi susreću.

Pogledajte još

Stalno nastanjenje za izbeglicu iz Sirije

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 27. jun 2024. godine– Uz pomoć Centra za zaštitu i …