Početna / Socijalno-integracijska pomoć / Pomoć u otvaranju računa u banci i u zapošljavanju

Pomoć u otvaranju računa u banci i u zapošljavanju

Beograd 08.09.2020. Godinama APC integracijski tim pomaže tražiocima azila i izbeglicama u Srbiji da otvore račun u banci koji im je potreban radi primanja zarede, novčane socijalne pomoći, pomoći porodice.. U svim sredinama širom Srbije naši zaposleni, kolege i kulturni medijatori pomažu izbeglicama i tražiocima azila da popune formular i podnesu zahtev, da razumeju vrste računa koji mogu da otvore, kako da dobiju rezidentni račun, karticu za bankomat, dobijaju vesti preko sms-a.

Osim jezičke barijere i krutih pravila, osetljiv i marginalizovan položaj ovih lica čine da bez asistencije gotovo da ne mogu otvoriti račun u banci. Podozrivi pogledi često dolaze od strane službenika u banci, klijenata koji čekaju u redu.

Mudar, tražilac azila poreklom iz Sirije, od nedavno živi u malom gradu u Zapadnoj Srbiji. APC mu je pomogao da dobije novu ličnu kartu sa adresom na kojoj boravi, otvori račun u banci, prijavi se na evidenciju Nacionalne službe za zapošljavanje i uskoro očekuje ličnu radnu dozvolu.

Uz pomoć naše APC mobilne aplikacije, porodice u čijem vlasništvu je stan u kojem Mudar živi, kontakata koje polako ostvaruje, Mudar se trudi da savlada srpski jezik. Nada se da će dobiti azil u Srbiji i ovde stvoriti novi dom.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …