четвртак, 30. мај 2024.
sren
Početna / Psihološka pomoć / Položaj žena u Srbiji – radionica sa azilantkinjama u Krnjači
03|03

Položaj žena u Srbiji – radionica sa azilantkinjama u Krnjači

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansira Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, organizovao 07.jula sesiju kulturološkog savetovanja žena tražilja azila smeštenih u centru za azil u Krnjači.

Tema radionice bio je položaj žena u Srbiji. Uporođivani su običaji koji u velikoj meri određuju položaj žena u Somaliji a učesnice su govorile o svojim snovima i planovima.

Kao gošće u planiranju i realizaciji radionice bile su studentkinje socijalnog rada i socijalne politike na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, koje su u okviru redovne prase, uz pomoć stručne podrške mentora APC/CZA, odabrale temu za koju su smatrale da bi bila izazovna azilantkinjama koje borave u Srbiji.

03

Više fotografija sa radionice pogledajte u galeriji fotografija.

APC/CZA u okviru projekta organizue individualna i grupna psihološka savetovanja, kao i sestije interkulturalnog savetovanja u centrima za azil u Banji Koviljači, Krnjači, Bogovađi, Sjenici i Tutinu.

INTERKULTURALNO I PSIHOLOŠKO APC/CZA SAVETOVANJE U KRNJAČI

 

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …