уторак, 23. јул 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / Okrugli sto u Vranju- Prezentovanje istraživanja „Tražioci azila u Srbiji i tražioci azila iz Srbije“
01-okrugli sto Vranje

Okrugli sto u Vranju- Prezentovanje istraživanja „Tražioci azila u Srbiji i tražioci azila iz Srbije“

U okviru istraživačkog projekta „Tražioci azila u Srbiji i tražioci azila iz Srbije” koji finansira Švajcarska agencija za razvoj i saradnju, u Vranju je 18.decembra 2013.godine održan okrugli sto sa relavantnim akterima koji rade sa povratnicima – srpskim građanima koji su tražili azil u evropskim zemljama iz Vranja i Bujanovca, među kojima su predstavnici lokalnih vlasti, poverenica za izbeglice, službenicima centara za socijalni rad, službenici nevladinih organizacija, sa ciljem razmene ideja, pogleda i iskustava sa terena u radu sa ovim grupama ali i formiranje preporuka u pogledu efikasnog kratkoročnog i dugoročnog rešavanja problema tražilaca azila u i van Srbije.

01-okrugli sto Vranje

 Na okruglom stolu službenici Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila su prezentovali rezultate do kojih su došli prilikom istraživanja. Učesnici su imali priliku da se bolje upoznaju sa fenomenom migracija, opštim karakteristikama i statističkim podacima o tražiocima azila u Srbiji, funkcionisanjem azilnog sistema i preporukama za unapređenjem azilnog sistema. Sa druge strane, takođe se govorilo o fenomenu tražioca azila iz Srbije, njihovom profilu i opštim karakteristikama, sa posebnim osvrtom na ograničenja mera integracije povratnika. Nakon prezentovanja nedostataka i izazova postojećeg sistema izneseni su zaključci i preporuke za unapređenje sistema.

 

Pogledajte još

Utočište: Ručnopravljene kanole za bolje sutra

Izvor: A1 Naša Mreža Foto: A1 Naša Mreža Video: A1 Naša Mreža 15 jul, 2024 …