понедељак, 20. мај 2024.
sren
Početna / RAD SA DECOM / Novogodišnji paketići i čestitke za decu izbeglice
03|03|10|19|15

Novogodišnji paketići i čestitke za decu izbeglice

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji i uz svesrdnu pomoć  Odbora za ljudska prava i mir (SCORP) Lokalnog komiteta Beograd IFMSA-Serbia (Komitet za međunarodnu saradnju studenata medicine) 28. i 29. decembra delio paketiće deci smeštenoj u centru za azil u Krnjači, maloletnicima bez pratnje smeštenim u Zavodu za vaspitanje dece i omladine Beograd, maloletnicima bez pratnje kod graničnog prelaza Kelebija i deci smeštenoj u prihvatnom centru u Subotici.

03

U sklopu IFMSA tradicionalne humanitarne nedelje osmeha i poklona pod sloganom “I ja sam drug za osmeh dug” i humanitarne žurke “Sweet party”, IFMSA-Serbia su prikupljali pomoć a potom od slatkiša, igračaka, društvenih igara i školskog pribora formirali paketiće za decu migrante koja borave u Srbiji. Za mnoge od njih, to je bio jedini gest koji je ove dane učinio svečanim i prazničnim.

10

Zajedno sa lokalnim volonterkama iz Subotice, migrantima koji borave u pograničnom području ovom prilikom su deljene  novogodišnje čestitke nastale tokom kreativne radionice u Srednjoj medinskoj školi koju je APC/CZA zajedno sa partnerskom organizacijom Samoinicijativa realizovao u okviru projekta “Azilanti i migranti u našem komšiluku/informisanje i interakcija, a ne širenje straha i predrasuda”, podržanog od strane Programa Ujedinjenih nacija za razvoj.

19

Ovim putem se zahvaljujemo IFMSA-Serbia kao i studentima Medicinskog fakulteta koji su svojom humanošću vratili osmeh na lice najmlađima. Solidarnost građana i volontera koji žele da pomognu izbeglicama i migrantima, navodi nas da primetimo da je jako važno da i državne institucije budu humane, responsivnije na potrebe izbeglica i migranata, omoguće susret, empatiju i razumevanje između lokalne i migrantske populacije.

15

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …