Početna / NOVOSTI IZ APC / Nagradni konkurs za novinare
logo apc

Nagradni konkurs za novinare

logo apc

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila APC/CZA u okviru projekta “Empower for Change of Stigmatizing Attitudes” pod sponzorstvom Erasmus+ programa Evropske unije, raspisuje nagradni konkurs za mlade novinare, koji će u saradnji sa APC/CZA napraviti reportažu, napisati esej ili članak na izabranu temu.

Izabranom mladom novinaru će biti dostupna nagrada od 2000 eura. Uz podršku APC-a, nagrađeni novinar će imati priliku da dalje razvije svoje istraživačke/novinarske veštine i unapredi svoju priču. Odluku o izboru kandidata donosi APC komisija i zadržava pravo na izbor više od jednog kandidata.

Program je deo projekta “Empower for Change of Stigmatizing Attitudes” koji je sufinansirao Program Erasmus+ Evropske unije. Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila je deo programa u saradnji sa partnerskim organizacijama JumpIn iz Italije, Proni centar za razvoj mladih iz Bosne i Hercegovine, Central European Heritage iz Mađarske, Centar za demokratsku tranziciju iz Crne Gore, EUFRAK-EuroConsults iz Nemačke, Institut za demokratiju “Societas Civilis” iz Makedonije i European Projects Association iz Belgije.

Imajući u vidu važnu ulogu medija i novinara u modernom društvu, projekat “Empower for Change of Stigmatizing Attitudes” ima za cilj da ukaže na postojeći problem sa kojim se omladina suočava, sa rastućim brojem migranata i izbeglica u Evropi. Projekat ukazuje na rast rizika radikalizacije koji uglavnom utiče na mlade ljude.

 

OBLAST:

migracije, integracija, radikalizacija, demokratske vrednosti mladih, mediji

USLOVI

Mogu se prijaviti mladi novinari od 18 do 30 godina (uključujući i one rođene 1987. godine) koji rade u oblasti medija u Srbiji. Poželjni su kandidati koji već rade na temi migracija, integracija, radikalizacija i demokratskih vrednosti mladih i koji žele da dodatno istraže problem.

NAČIN PRIJAVE

Prijave se dostavljaju elektronskim putem na email adresu: andjelka.pantovic@apc-cza.org i na sediste@apc-cza.org. Potrebno je priložiti:
– radnu biografiju, CV (prema Europass format standardima)
– tri primerka novinarskog rada
– kontakt informacije medija za koje kandidat radi
– Motivaciono pismo (do 500 reči) o temi o kojoj će pisati/načinu poboljšanja prethodnog rada koji se odnosi na relevantne teme (zašto kandidat smatra da je njegov rad relevantan, kakvo istraživanje može sprovesti, sa kim će izvoditi intervjue i gde će objaviti rad).

Predmet email poruke mora biti naslovljen sa “Konkurs za novinare”.

Ukoliko kandidat ima online primerke rada, potrebno ih je navesti u obliku hiperveze (hyperlink) u PDF dokumentu ili dostaviti PDF primerke.

ROK ZA PRIJAVU:

Rok za dostavljanje prijava je 15. oktobar 2017. godine.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …