среда, 6. децембра 2023.
srsren
Početna / NOVOSTI IZ APC / Letnje igre u Bogovađi
15|07A

Letnje igre u Bogovađi

I decu i mlade je u prirodi u okolini Bogovađe iznenadilo opersko pevanje čime su počele letnje igre u kojima su učestvovali lokalci i izbeglice poreklom iz Avganistana, Sirije i drugih zemalja.

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je 15. avgusta u Bogovađi organizovao višečasovni program u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije.

Za decu je organizovana muzička radionica u okviru koje su učili pesme na izmišljenom jeziku, svirali instrumente, ilustrovali zvuk i drugu decu.

15

Odrasli su učestvovali u sesiji o različitom društvenom položaju, privilegijama koje imaju određeni slojevi i socijalnoj pravdi. Ovo je bila jedinstvena prilika za mlade iz lokalne sredine da čuju priče mladih aktivista za ljudska prava koji su se bežeći od progona zadržali u Srbiji.

07A

Među učesnicma iz Srbije našli su se lokalni aktivisti, studenti Fakulteta političkih nauka koji su u APC/CZA radili redovnu praksu i volonteri.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …