уторак, 25. јун 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Kombi pun migranata sleteo sa puta, 40 povređenih

Kombi pun migranata sleteo sa puta, 40 povređenih

IZVOR: RTS 24.02.2015.

U saobraćajnoj nesreći na putu kod Leskovca je povređeno 40 ljudi, od kojih 20 imaju teže povrede. Pet pacijenata ima prelome kičme, noge i ruke ili teške povrede abdomerna i kičmene moždine. Vozač kombija je pobegao sa mesta nesreće, i policija za njim traga. Nesreća se dogodila 24. februara 2015. godine oko 05.30 časova na deonici puta od Vrabovice ka Nišu, kod sela Donje Krajince, kada je sleteo kombi “Iveco” u kome je bilo prepuno emigranata.

Direktor leskovačke Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević, kaže da je na odeljenjima hirurgije i ortopedije zbrinuto više od 30 stranih državljana sa teškim i lakim povredama. Oni su, prema prvim informacijama, iz Nigerije, Bangladeša i Sirije.

577700 nesreca-4 ff

Načelnik Urgentnog centra opšte bolnice Leskovac, Milan Stojković, rekao je da je većina migranata zadobila prelome i povrede mekog tkiva, ali da ima i povreda kičme.

Kod troje povređenih konstatovana je kvadriplegija, odnosno prekid kičmene moždine, precizirao je dr Stojković. Četvoro najteže povređenih prebačeno je u Klinički centar Srbije u Beogradu, a petoro na neurohirurgiju niškog Kliničkog centra.

U Urgentnom centru kažu da se ovakva nesreća ne pamti, a na autoputu je u toku uviđaj. “Angažovani su svi lekari, sve službe” rekao je direktor Opšte bolnice, Nebojša Dimitrijević.

Policija je saopštila da je vozač kombija pobegao je sa mesta događaja i da se preduzimaju “sve zakonom propisane mere i radnje na utvrđivanju svih činjenica vezanih za ovaj događaj”.

Pretpostavlja se da je uzrok nesreće neprilagođena brzina, s obzirom na to da se kombi, nakon što je sleteo s puta, zaustavio 150 metara dalje u njivi.

 

Pogledajte još

Srbija potpisala novi Frontex ugovor

Foto: europa.rs Beograd, 25 jun, 2025 – Ivica Dačić, Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova …