четвртак, 25. април 2024.
srsren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Kako žive mladi u Srbiji – radionica sa mladim azilantima u Krnjači
03|03

Kako žive mladi u Srbiji – radionica sa mladim azilantima u Krnjači

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansira Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Republike Srbije, organizovao 02.jula interkulturalno savetovanje tražilaca azila smeštenih u centru za azil u Krnjači. Tema susreta bio je život mladih u Srbiji, izazovii sa kojima se suočavaju mladi u Beogradu i drugim sredinama. Učesnici poreklom iz Somalije i Iraka su govorili o svojim iskustvima i kulturama.

Studentkinje socijalnog rada i socijalne politike na Fakultetu političkih nauka u Beogradu su u okviru redovne prase učestvovale u osmišljavanju i realizaciji radionice. Uz pomoć stručne podrške mentora APC/CZA, studentkinje su odabrale temu za koju misle da bi koristila mladim azilantima koji borave u Srbiji.

03

Više fotografija sa radionice, pogledajte u galeriji.

APC/CZA u okviru projekta organizue individualna i grupna psihološka savetovanja, kao i sestije interkulturalnog savetovanja u centrima za azil u Banji Koviljači, Krnjači, Bogovađi, Sjenici i Tutinu.

FOTOGRAFIJE SA INTERKULTURALNOG I PSIHOLOŠKOG SAVETOVANJA U KRNJAČI

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …