Početna / NOVOSTI IZ APC / Javna debata: “Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti”
17.Javna debata Lajkovac

Javna debata: “Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti”

Kao jedna od završnih aktivnosti u okviru projekta “Unapređenje sistema azilantske zaštite u Srbiji” finansiranog od strane Evropske unije, u Banji Koviljači je 28.03.2014. godine održana javna debata pod nazivom “Tražioci azila u Banji Koviljači – izazovi i mogućnosti”, u organizaciji Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azilla.

Cilj održavanja javne debete bio je da okupi aktere u azilnom sistemu na lokalu, kako bi svi zajedno naglasili značajna pitanja i probleme azila u lokalnoj sredini i kako bi imali mogućnost da čuju različite stavove o predstojećim reformama u azilnom sistemu.

Banja Koviljača-Javna debata 28.03.2014

Galeriju fotografija možete pogledati na http://www.azilsrbija.rs

 Učešće u diskusiji su uzelli predstavnici Centra za azil, Policijske stanice Loznica, Gradskog veća Loznice, Doma zdravlja Loznica, Centra za socijalni rad Loznica, kao i udruženja građanja “Za Banju Koviljaču”, udruženja “Iskra” i “Svetionik”. Javnoj debati su prisustvovali i predstavnici tražilaca azila iz Banje Koviljače i lica koja su dobila azil u Srbiji.

U okviru javne debate učesnici su diskutovali o ulozi i budućnosti centra za azil u Banji Koviljači, položaju tražilaca azila i bezbednosti u Banji Koviljači i skorim izmenama Zakona o azilu i kreiranju nove azilne politike u Srbiji.

 

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …