Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Izložba radova dece i žena u Lajkovcu „Daleki svet u malom gradu“

Izložba radova dece i žena u Lajkovcu „Daleki svet u malom gradu“

Izložba Daleki svet u malom gradu otvorena je 26.oktobra u Kulturnom centru „Hadži Ruvim” u Lajkovcu. Predstavljeni su radovi žena i dece azilanata smeštenih u centrima u Bogovađi.Radovi su nastali tokom radionica koje su tokom 2012.godine realizovane u okviru projekta Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, Osnaživanje azilanata i lica koja su dobila azil za aktivniju socijalnu ulogu u lokalnim zajednicama koji finansira Scan fondacija i BCIF.

Pored radova, izložene su i fotografije Irana, teških uslova u kojima se imigranti nalaze tokom puta kao i fotografije sa fudbalske utakmice održane u Lajkovcu u kojoj su učestvovali Lajkovčani i azilanti.

Otvaranju je prisustvovalo i tridesetak tražilaca azila a posebnu pažnju posetilaca privukle su žene iz Somalije koje su crtale kanom po rukama radoznalih gostiju.

Izložbi su pored velikog broja lokalnih stanovnika prisustvovali i Uprava Centra za azil u Bogovađi, Direktorka KC „Hadži Ruvim”, direktorka Doma zdravlja u Lajkovcu, pomoćnica direktorke Osnovne škole „Mile Dubljević”,predstavnici Komesarijata za izbeglice RS i Crvenog krsta Srbije.

Izložba je otvorena od 26 oktobra do petka, 2. novembra 2012. godine. Zainteresovani građani mogu doneti garderobu koja bi želeli da daju azilantima svakog radnog dana posle 15h.

U okviru pratećeg programa, u utorak 30.oktobra i sredu, 31. oktobra, u prostorijama KC „Hadži Ruvim” održaće se kreativne radionice u kojima će učestvovati deca azilanti i deca iz lokalne osnovne škole.

Organizovanje ove manifestacije produkt je saradnje Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, lokalne vlasti i Kulturnog centra „Hadži Ruvim”.

Pogledajte još

Naša smartphone aplikacija sada i na ukrajinskom jeziku

Aplikacija je sada dostupna izbeglicama iz Ukrajine na ukrajinskom jeziku i na taj način omogućava …