субота, 25. мај 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Hteo da zaradi na tuđoj muci: Suspendovan taksista koji je prevario azilante

Hteo da zaradi na tuđoj muci: Suspendovan taksista koji je prevario azilante

IZVOR: Dnevno rs 16.jul 2015.

Jedana valjevski taksista suspendovan je zbog prevare grupe azilanata iz Srije kojima je vožnju do Bogovađe, kod Lajkovca, naplatio mimo važećeg cenovnika udruženja “Gradski taxi 014” čiji je član.

Kako su danas javili lokalni mediji, taj taksista je, umesto 1.500 dinara, vožnju dugu oko 30 kilometara naplatio 5.500 dinara, a u grupi azilanata iz Sirije bila su tri mladića i jedna žena. Taksista je suspendovan s posla na nedelju dana, a novac će biti vraćen azilantima.

“Naša politika je da se svi taksisti, koji na vožnju odlaze po pozivu preko našeg udruženja, moraju pridržavati jedinstvenog cenovnika uz uključen taksimetar. Stoga je i doneta odluka o suspenziji taksiste, koji je udruženju predao 4.000 dinara, koliko je više uzeo od azilanata, a njima će novac biti vraćen” rekao je Radio Patku predsednik udruženja Marko Damnjanović.

9103-azilanti-580x326

Azilanti su, posle prijavljivanja u valjevskoj policiji, zamolili radnika jednog kafića u Tešnjaru da im naruči vožnju do Bogovađe. Umesto 1.500 dinara, koliko im je u telefonskom razgovoru rečeno da će koštati vožnja do Centra za azilante u Bogovađi, taksista im je prevoz naplatio 5.500 dinara.

Prevara je otkrivena kada su se azilanti sutradan ponovo vratili u Valjevo i ispričali radniku kafića koliko im je novca uzeo valjevski taksista. Posle prijave, reagovalo je udruženje “Gradskog taksija 014” i tog taksistu suspendovalo na sedam dana.

Centar za azilante u Bogovađi postoji od juna 2011. godine kao “privremeno rešenje”, a otvoren je zbog prebukiranosti sličnog centra u Banji Koviljači.

 

Pogledajte još

Izdata prva biometrijska lična karta za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 04. april 2024 god- Danas su vlasti Srbije izdale prvu …