недеља, 19. мај 2024.
sren
Početna / Socijalno-integracijska pomoć / Higijenska radionica sa majkama u centru za azil u Sjenici
03|03|07

Higijenska radionica sa majkama u centru za azil u Sjenici

U okviru projekta “Podrška majkama i deci u centrima za azil i Beogradu” koji finansira Ambasada Sjedinjenih Američkih Država, Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u centru za azil u Sjenici 17. avgusta organizovao radionicu na kojoj je gostovala pedijatrica iz Doma zdravlja u Sjenici. Učesnice radionice bile su majke poreklom iz Avganistana i Iračkog Kurdistana.

03

U formi aktivne diskusije i razmene iskustava, obrađene teme bile su higijena na putu, pravovremeno prepoznavanje gripa, higijena za bebe tokom puta, život u kolektivnom centru i kako voditi računa o zdravlju dece, kako je neguju deca u Avganistanu i Iraku.

Učesnicama su deljeni lifleti štampani u okviru projekta. U njima se nalaze saveti namenjeni majkama na putu kao i informacije o azilnoj proceduri i centrima za azil. Napisani su jednostavnim jezikom i prevedeni na engleski, farsi i arapski.

07

Ovo je bila prva radionica u ovoj sredini u kojoj je učestvovao neko od lekara i bila je veoma korisna obema stranama – i u svrhu menjanja navika majki izbeglica kao i za bolje razumevanje položaja izbeglica i njihovih problema i izazova sa puta.

VIŠE FOTOGRAFIJA POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …