уторак, 25. јун 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Demokrate i Dveri zajedno na protestu protiv azilanata
061014-az5

Demokrate i Dveri zajedno na protestu protiv azilanata

IZVOR: BLIC   06.10.2014.

Više od 1 000 Mladenovčana se okupilo 06.oktobra 2014. godine ispred zgrade opštine u centru grada, jer se protive otvaranju centra za azil u selu Mala Vrbica koje se nalazi na sedam kilometara od centra grada.

Predsednik opštine Mladenovac, Dejan Čokić, kaže da su skup podržali i predsednici opština Vračar Branimir Kuzmanović, Smederevske Palanke Radoslav Milojičić i Dragan Jovanović predsednik opštine Topola, kao i Vladan Glišić iz pokreta “Dveri”.

“Protest je bio miran, kao i šetnja nakon protesta. Naša poruka sa ovog okupljanja je da želimo da nam se neko od nadležnih obrati u narednih 15 dana. Mladenovac nije dobra lokacija za otvaranje azila u kom treba da bude 2 000 azilanata, mi nemamo kapacitete kao ni infrastrukturu za toliki broj ljudi” kaže Čokić.

061014-az5

Ovo nije prvi put da Mladenovčani protestvuju protiv obnove kasarne u selu Mala Vrbica, u koju bi se uselili azilanti.

U martu prošle 2013. godine takođe, više od hiljadu Mladenovčana okupilo se kako bi pokazali svoje protivljenje otvaranju Centra za azilante.Protest su i tada podržali predsednici opštine Topola i Smederevska Palanka.

U decembru 2013. godine meštani su protestovali ispred vojne kasarne, a zatim su svoje nezadovoljstvo su iskazali i blokiranjem magistralnog puta na 15 minuta.

 

Pogledajte još

Srbija potpisala novi Frontex ugovor

Foto: europa.rs Beograd, 25 jun, 2025 – Ivica Dačić, Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova …