уторак, 5. децембра 2023.
srsren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture – odgovor studenata na migratornu krizu
DSC 0004 7|DSC 2969

Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture – odgovor studenata na migratornu krizu

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizovao radionicu u okviru pratećeg programa Salona Arhitekture 22. aprila u Muzeju primenjene umetnosti.

Radionica o izazovima integracije izbeglica u Srbiji realizovana je u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

DSC 0004 7

Studenti Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Muzičke akademije debatovali su o reakciji naše zemlje na migratornu krizu. Studenti su diskutovali o mogućnostima uključivanja studenata u intersektorsku podršku migrantima koji dolaze u našu zemlju.

Polazište za radionicu je bila izložba predloga za smeštaj, informisanje, pružanje podrške kao i trajnu integraciju izbeglica koje dolaze iz zemalja zahvaćenih ratom.

DSC 2969

Prateći program ovogodišnjeg Salona arhitekture čini izložba “Re_akcija na izbegličku krizu: studenti Arhitektonskog fakulteta za izbeglice”. Radovi su nastali u okviru predmeta “Arhitekte&Urbanisti i građanske inicijative za održivi razvoj”.

VIŠE FOTOGRAFIJA SA RADIONICE POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …