понедељак, 20. мај 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture – odgovor studenata na migratornu krizu
DSC 0004 7|DSC 2969

Azilni kutak u okviru pratećeg programa Salona arhitekture – odgovor studenata na migratornu krizu

Centar za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je u saradnji sa Arhitektonskim fakultetom Univerziteta u Beogradu organizovao radionicu u okviru pratećeg programa Salona Arhitekture 22. aprila u Muzeju primenjene umetnosti.

Radionica o izazovima integracije izbeglica u Srbiji realizovana je u okviru projekta “Podrška uživanju prava tražilaca azila bez diskriminacije” koji finansiraju Evropska unija i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom.

DSC 0004 7

Studenti Arhitektonskog fakulteta, Fakulteta političkih nauka i Muzičke akademije debatovali su o reakciji naše zemlje na migratornu krizu. Studenti su diskutovali o mogućnostima uključivanja studenata u intersektorsku podršku migrantima koji dolaze u našu zemlju.

Polazište za radionicu je bila izložba predloga za smeštaj, informisanje, pružanje podrške kao i trajnu integraciju izbeglica koje dolaze iz zemalja zahvaćenih ratom.

DSC 2969

Prateći program ovogodišnjeg Salona arhitekture čini izložba “Re_akcija na izbegličku krizu: studenti Arhitektonskog fakulteta za izbeglice”. Radovi su nastali u okviru predmeta “Arhitekte&Urbanisti i građanske inicijative za održivi razvoj”.

VIŠE FOTOGRAFIJA SA RADIONICE POGLEDAJTE U GALERIJI.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …