четвртак, 20. јун 2024.
sren
Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / APC učestvovao na projektu omladinske razmene „Get up – crossing borders“

APC učestvovao na projektu omladinske razmene „Get up – crossing borders“

U okviru partnerske saradnje sa Volonterskim centrom Vojvodine, tim Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila (APC/CZA) je tokom 07. i 08. novembra 2018. učestvovao na evropskom projektu omladinske razmene u Tavankutu i Subotici.

Oml razmena u poseti APC 1

U Tavankutu su članovi našeg tima učestvovali u Živoj biblioteci, aktivnosti koje je osmišljena kao knjiga priča o izbeglicama i migrantima, u okviru koje je 19 mladih volontera iz Francuske, Nemačke i Turske postavljalo brojna pitanja i sa velikim interesovanjem razvijalo diskusiju na temu migracija, položaja migranata na balkanskoj ruti. Zadatak je bio da nakon ove razmene priča kreiraju članke za blogove i studentske socijalne mreže. Narednog dana, ova grupa volontera posetila je kancelariju APC/CZA u Subotici, gde im je predstavljen rad organizacije i oblasti našeg delovanja putem interaktivne radionice u kojoj su veoma aktivno učestvovali, raspravljujući o položaju i statusu migranata u Srbiji. Posebno su se interesovali za oblast narušavanja osnovnih ljudskih prava.


Sa organizacijom Volonterski centar Vojvodine dogovoren je nastavak saradnje, te su volonteri ostavili svoje kontakte kako bi mogli i dalje da se informišu o radu naše organizacije i o mogućnostima za volontiranje.

Ovaj projekat koordiniše Nemačko – francuska kancelarija za mlade – OFAJ, a partneri su Volonterski centar Vojvodine iz Novog Sada, Treibhause.V-Startseite iz Nemačke i Les Petites Grajned iz Francuske.

Pogledajte još

Prvi srpski pasoši za izbeglice

Izvor: APC Foto: APC Beograd, 15. april 2024. god– Danas, vlasti Srbije uručile su prvi …