Početna / AKTUELNO / NAJNOVIJE / APC/CZA sa evakuisanima iz Obrenovca u osnovnoj školi u Bariču – više od 170 azilanata iz obrenovačkog Hotela Tent koji je poplavljen
10|10

APC/CZA sa evakuisanima iz Obrenovca u osnovnoj školi u Bariču – više od 170 azilanata iz obrenovačkog Hotela Tent koji je poplavljen

Danas  u popodnevnim časovima, domaći građani iz Obrenovca i azilanti smešteni u Hotelu u Obrenovcu ali i oni azilanti  koji su zbog nedostatka smeštaja bili oko istog hotela, su prebačeni u osnovnu školu “14.oktobar” u Bariču zbog hitne evakuacije i plimskog talasa koji je ušao u hotel i onemogućio dalje funkcionisanje ovog objekta.

Sa azilantima su kontatki prestali sinoc jer mobilne mreze nisu funkcionisale a danas smo kontakt uspostavili pošto smo otišli odmah po dobijenim informacijama o evakuaciji u selo Barič.

 U samoj školi je smešteno više od 170 azilanata, a oko dvadesetak građana je takođe smešteno.

Azilanti su dobro, na suvom su. Niko nije povređen iako imamo nekoliko slučajeva sa prehladama i dijarejama kojima je ukazana lekarska pomoć i koji su primili infuziju. Među smeštenim azilantima ima i dece i žena a i trudnica. Svi su sada zbrinuti, a evakuaciju je sprovela policija zajedno sa Komesarijatom za izbeglice.

Azilnati su vodu dobili oko 17 časova a i hranu nedugo zatim. Nisu jeli ni pili od evakuacije ali su sada stvari znatno bolje.

Medjutim, i dalje je potrebno dostavljati hranu, vodu ali i odeću i obuću, jer je većina ostavila sve stvari u hotelu i potrebna im je topla odeća i obuća ali i ćebad, dušeci i higijena.Hrane ima za jedan obrok, očekujemo snabdevanje u toku noći.

Više fotografija sa današnje pomoći APC/CZA evakuisanim tražiocima azila.

10

 

Napori Komesarijata su evidentni na terenu. Nadamo se da će krizni štab reagovati što pre a do sada je navjeću pomoć azilantima pružila lokalna mesna zajednica Barič, lokalna ambulanta u Bariču i Dom zdravlja Obrenovac kao i građani Bariča koji su samoinicijativno ponudili pomoć i podršku.

Svi su sada u istom problemu i to je jasno i jednima i drugima, nevreme ne bira i samo zajedno se može prevladati strašno nevreme koje je zadesilo zemlju. Prema nezvaničnim informacijama, dobili smo obaveštenje da je jedna osoba preminula u blizini Hotela Obrenovac ali se ne zna ko je u pitanju. Sada je na policiji da utvrdi šta se zaista desilo i da li je ta infromacija tačna. Mi nikakvih zvaničnih saopštenja nismo dobili a svi sa spiska Hotela iz Obrenovca su prema uveravanjima uprave centra smešteni u osnovnoj školi u Bariču.

Pogledajte još

Utočište: Ručnopravljene kanole za bolje sutra

Izvor: A1 Naša Mreža Foto: A1 Naša Mreža Video: A1 Naša Mreža 15 jul, 2024 …