понедељак, 4. децембра 2023.
srsren
Početna / NOVOSTI IZ APC / U Subotici se naši timovi bore da poprave životne uslov

U Subotici se naši timovi bore da poprave životne uslov

U subotičkom prihvatnom kampu veoma teška situacija, sve veći broj ljudi se nalazi u kampu, nakon policijskih racija u okolini Kanjiže i Subotice. Manjak prostora i neadekvatni uslovi za porodice. Trenutno se, pored 250 samaca u kampu nalazi i 6 porodica sa decom, i nekoliko žena koje putuju same. Sve porodice s malom decom su i dalje smeštene u šatorima u dvorištu, sa velikom potrebom za humanitarnom pomoći u smislu higijene i hrane za žene i decu. APC pruža savetodavnu, ali zahvaljujući Fondaciji za otvoreno društvo, Srbija, pruža i humanitarnu podršku izbeglima u okviru projekta “Hitna multisektorska podrška migranrima/azilantima/licima kojima je odobren azil kao odgovor na krizu COVID-19”

. Prilikom svake posete porodicama koje ovde borave, naši timovi dele higijenu, donji veš, sredstva za zaštitu od COVID-19, ali i vitamine, dečiju hranu, konzerviranu hranu, povrće, mlečne i druge proizvode.

Sve kako bi ublažili glad i pomogli da se prebrodi nedostatak higijene, odeće i poprave neadekvatni životni uslovi u kojima se migranti, azilanti i izbeglice u Subotici nalaze.

Pogledajte još

APC Pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice.

Naša pekara obezbeđuje hranu i obučava izbeglice Jedan od sektora APC/CZA je i APC Pekara …