уторак, 26. октобра 2021.
  • sr
  • sr@lat
srsren
Početna / NOVOSTI IZ APC / APC/CZA tim u poseti prihvatnom centru u Obrenovcu

APC/CZA tim u poseti prihvatnom centru u Obrenovcu

APC/CZA tim redovno posećuje prihvatni centar u Obrenovcu I pruža informacije izbeglicama o azilnoj proceduri, pravima I obavezama u Srbiji I kako da pristupe sistemu.
Uz pomoć aplikacije “Azil u Srbiji” I njenog mehanizma za prijavu zlostavljanja, nasilja ili diskriminacije izbeglice mogu da prijave maltretiranje, nasilje, diskriminaciju ili loše uslove u prihvatnim centrima kao što je Obrenovac.
Tim APC/CZA prikuplja dokaze I dokumentuje sve vidove maltretiranja (fotografije, video zapisi itd.) kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mere za zaštitu izbeglica u Srbiji.

View this post on Instagram

APC/CZA team is regularly visiting reception center in Obrenovac to provide information about the asylum/migrant procedures, rights and obligations in Serbia, how to access the system. By using APC smartphone application "Asylum in Serbia" and its tool to report abuse, violence or discrimination, refugees are able to report mistreatment, abuse, discirimination or harsh conditions in the reception centers such as Obrenovac. APC/CZA team collect evidence and document same mistreatment (photos, videos, etc.) to take appropriate legal action to protect the refugees in Serbia. WWW.AZILSRBIJA.RS ________________________________________________ APC/CZA tim redovno posećuje prihvatni centar u Obrenovcu I pruža informacije izbeglicama o azilnoj proceduri, pravima I obavezama u Srbiji I kako da pristupe sistemu. Uz pomoć aplikacije “Azil u Srbiji” I njenog mehanizma za prijavu zlostavljanja, nasilja ili diskriminacije izbeglice mogu da prijave maltretiranje, nasilje, diskriminaciju ili loše uslove u prihvatnim centrima kao što je Obrenovac. Tim APC/CZA prikuplja dokaze I dokumentuje sve vidove maltretiranja (fotografije, video zapisi itd.) kako bi se preduzele odgovarajuće pravne mere za zaštitu izbeglica u Srbiji. WWW.AZILSRBIJA.RS #refugees #asylumseekers #asylumsystem #migrants #asyluminserbia #abuse #discrimination #mistreatment #reportofabuse #legalaid #legalaction #harshconditions #protection

A post shared by Asylum Protection Center (@asylumprotectioncenter) on

Pogledajte još

Push backovi na južnim granicama Srbije u 2020

COVID_19 pandemija je 2020. godine donela značajne promene u čitavom svetu i u različitim aspektima …